THE ULTIMATE GUIDE TO AşAMA AşAMA NORMAL DOğUM

The Ultimate Guide To Aşama aşama normal doğum

The Ultimate Guide To Aşama aşama normal doğum

Blog Article

Suyun gelmesi: Bebeğin inde bulunduğu amniyon sıvısı sancılarla omuz omuza oluşan matbuatç ile yırtıldığında amniyon sıvısı vejanden autarı akar. Bu fenomen, suyun gelmesi olarak adlandırılır. Aşamada sancı olmasa birlikte en kesik sürede hastaneye esasvurulmalıdır.

Doğum Sonrası Daha Az Ağrı: Cerrahi müdahale olmadığı bâtınin doğum sonrası ağrı ekseriya daha hoppa olabilir ve kocakarı henüz huzur eylem edebilir.

Doğumun natürel aşamalarına için ilerleyici bir prosestir. Rahim kasılmalarının sarrafiyelamasıyla serviksin kademeli olarak açılması ve bebeğin doğum hatına ilerlemesi sağlamlanır. Doğumun ilk aşaması, serviksin tam olarak açılmasına kadar devam paha.

Doğum sonrası bebeğin ağlamasını duyan ve ten ulaşımı kuran aba ile süt kuzusu arasında romanesk bağ daha kesik sürede ve henüz sinerjilü bir şekilde oluşur.

 37-42. hamilelik haftaları arasında annenin autardan müdahalesiz, otomatik oluşan vecalarıyla rahim ağzında teferrüç meydana gelmesi ve takiben bebeğin ve eşinin doğum hatından geçmesi ile meydana hasılat.

Normal doğum sırasında çoğunlukla ilk doğumunu yapan gebelerde doğumu gerçekleştiren hekim aracılığıyla doğumu kolaylaştırmak ve daha kontrollü bir doğumu sağlamlayabilmek için vajinal açıklığın kocaletilmesi amacıyla vajinal duvara epizyotomi denilen kesi yapılabilmektedir.

Ekseriya nene adayları ve çevresi normal doğumun çıbanlangıcını doğum sancılarının hâlâ elan çok etkin olmadığı, dertlarının kararsız ve şiddetinin ehliyetsiz evetğu latent zaman olarak tuzakırlar. Kısaca doğum sancıları esasladı fakat düzene girmedi, rahim ağzı açıklığı da henüz daha 4 santim olmadı, eğer bu devri doğum başlangıcı olarak alırsak "2 ruz doğumhanede yattım doğuramadım." üzere hikayeler ile hakkındalaşırız. Nene adayının derneşik dertlar ve rahimde try this out 4 cm açıklık ile hastaneye yattığı deli dolu dönemden sure sayarsak ise doğum 8-10 saat civarında sürmektedir.

Nişan (kanlı rahatıntı): Rahim ağzında kocakarı karnındaki bebeği enfeksiyonlarad vikaye etmek bâtınin mukustan bir tıkaç vardır. Bebeğin aşağı inmesi ve bası yapması click here to find out more ve doğumun yaklaşması ile bile, bu tıkaç tehirlir.

Bel ve Karın Dertsı: Mütemadi ya da aralıklı olarak hissedilen bel ve zir döl yatağı ağrısı doğumun yaklaştığını gösterebilir. Bu dertlar, rahim kasılmalarına destelı olarak gelişir.

Normal doğum sonrasında nene henüz hızlı ve kolaylık iyileşme süreci evetşamaktadır. Bu hâl ruh bilimsel olarak annenin, bebeğin bakımı konusunda kendisini henüz faydalı hissetmesini sağlamlar.

Pelvik Oturak Zayıflığı : Doğum esnasında pelvik kaide kasları zorlanabilir, bu da ilerleyici dönemde hacet kaçırma yahut organ sarkması kadar problemlere suret açabilir.

Bu proseste rahim ağzı yumuşamaya kafalamış ancak strüktürel bütünlüğü korunmaktadır. Doğum hatına iniş tamamlandıktan sonra umumiyetle 2-4 hafta ortada doğum başlayacaktır. İlk doğumdan ahir gebeliklerde kanala giriş ve doğum arasındaki devir henüz kısadır.

Hızlı İyileşme: Normal doğum gerçekleştiren anneler çoklukla sezaryenden henüz hızlı iyileşir. Sezaryen işler sonrası dönemde acı bakımı ve komplikasyon riski olan bir müddetç gerektirirken normal doğumda bu keyfiyet kavil konusu değildir.

 Normal doğum fizyolojik açıklık olan vajenden gerçekleştiği bağırsakin sonrasında valide daha hızlı go here ve palas iyileşme süreci evetşamaktadır.

Report this page